Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 29 augusti 2013

Avsnitt 8: Så kan du tjäna pengar på energi

Tjäna pengar på energi i lantbruksföretaget, få tips om hur du handlar på råvarumarknaden och följ med ut på experimentellt fårbete. Lantbrukspoddens åttonde avsnitt är ute nu.

Vind, biogas eller energigrödor? Djungeln är tät bland energialternativen som också kan skördas på gården. Träffa en av initiativtagarna bakom Norre Möre Biogas, där 18 mjölk- gris- och kycklingbönder gått samman i en gemensam anläggning utanför Kalmar.

Vi hänger med växtodlaren och ekonomikrönikören Björn Folkesson i traktorn under rapssådden på Öland och hör hans syn på hur du bäst handlar på råvarumarknaden just nu.

Att föda upp lamm på gräs är ofta en utmaning med låg lönsamhet. Men vi träffade gräsmästaren Charlie Morgan, som är en av Europas främsta på området, när han besökte lammuppfödaren Tomas Olsson på Norrby gård utanför Kungsör .

På måndag drar stärkelsepotatiskampanjen igång. Provgrävningarna visar att nya rekordskördar är att vänta. Veckans bonde hittar vi i de blekingska potatisfälten.

Allt detta i Land Lantbruks podcast åttonde avsnitt som du hittar här.

Har du tankar, synpunkter och idéer på podcasten? Mejla radioredaktionen på lantbrukspodden@lrfmedia.lrf.se

Relaterade artiklar

Till toppen