Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 september 2012

Blev beskjuten i tröskhytten

Sent i går kväll krossades rutan till tröskhytten när Johan Hultkvist körde spannmål utanför Strängnäs.

Så här såg tröskhytten ut efter att rutan träffats av ett okänt föremål.
Så här såg tröskhytten ut efter att rutan träffats av ett okänt föremål. FOTO: Läsarbild

Det hotande regnet gjorde att lantbrukaren Ove Sjöberg på den 600 hektar stora spannmålsgården Ulvhäll utanför Strängnäs tog beslutet att köra på in i det sista.

Johan Hultkvist, maskinförare på gården, körde en av tröskorna på det 1,5 hektar stora skiftet. Vid 23-tiden befann han sig cirka tio meter från ett dike vid en intilliggande väg. På andra sidan vägen låg ett delvis skymt hus.

– När jag passerade smällde det till i vänster ruta. Samtidigt såg jag en man som stod på sin uppfart, berättar Johan Hultkvist.

Hela rutan till tröskhytten var krossad och tröskningen avbröts. Mannen vid villan började fotografera tröskorna och Ove Sjöberg gick fram för att prata med honom.

– Han skulle skicka bilderna till polisen, för det var kriminellt att jobba på natten, återger Ove Sjöberg den upprörda konversationen.

Mannen i villan hade en golfklubba som han hävdade skulle användas om bönderna gick till attack, enligt Ove Sjöberg. Han tror att rutan till tröskhytten antingen blev beskjuten med en golfboll eller ett luftvapen. Det är inte klarlagt om den intillboende mannen står bakom beskjutningen.

– Man blir lite chockad. Det är inte så kul om man inte får jobba på sina egna marker, säger Ove Sjöberg som gärna har en dialog med omkringboende om arbetet med tröskningen upplevs som störande.

Johan Hultkvist är i dag tillbaka på gården, men tar det lugnt.

– Jag är fortfarande skakis, men jag börjar kunna stå på benen igen, säger han.

Polisen i Strängnäs rubricerar det inträffade som skadegörelse.

– Det patrullen kan konstatera är att de misstänker skadegörelse genom att en gärningsman har slagit iväg nåogn med en golfklubba, säger Sara Ekström, chef för polisen i Strängnäs.

Relaterade artiklar

Till toppen