Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 maj 2015

KLS Ugglarps köper Dalsjöfors

KLS Ugglarps går in som majoritetsägare i Dalsjöfors Kött AB. Båda företagen bedriver idag slakt- och styckningsverksamhet av gris och boskap samt förädling av köttprodukter. Det sammanslagna företaget blir störst i landet på slakt och styckning.

– Ugglarps köper majoriteten och vi kan tillsammans vidareutveckla verksamheten, säger Magnus Larsson, VD och delägare i Dalsjöfors Kött.

Han vill inte uppge exakt hur stor del Ugglarps köper. Tillsammans har de båda företagen drygt 1 000 anställda.

"Ska inte känna oro"

– De anställda ska inte behöva känna någon oro, tvärtom, säger Magnus Larsson. Samgåendet bidrar till tryggare arbetsplatser.

Han talar om de båda företagens visioner och att de siktar på fördubblad produktion och ökad export.

Företagen har en tydligt uttalad svensk profil där allt kött kommer från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige. Alla förädlade produkter är även de tillredda och förpackade i Sverige.

– Dalsjöfors har en välinvesterad styckningsenhet och det är bra med närvaro i Västra Götaland, säger Jonas Tunestål, VD på KLS Ugglarp.

Bildades för 100 år sedan

Dalsjöfors Kött bildades för drygt 100 år sedan av familjen Larsson. Företaget har varit i familjens ägo sedan dess. Nuvarande VD, Magnus Larsson, representerar den fjärde generationen.

– Genom ett samarbete med KLS Ugglarps får vi större möjligheter att utveckla och säkra Dalsjöfors Kötts framtida verksamhet. Jag är övertygad om att vi tillsammans blir en bättre och intressantare samarbetspartner än var och en för sig, säger Magnus Larsson.

Fakta: KLS Ugglarps och Dalsjöfors Kött

  • KLS Ugglarps omsätter drygt 3 miljarder kronor och har cirka 750 anställda fördelade på tre anläggningar: Ugglarp utanför Trelleborg, Kalmar och Hörby.
  • Dalsjöfors Kött AB är ett livsmedelsföretag med produktion i Dalsjöfors (Borås kommun) och Göteborg.
  • Dalsjöfors Kött AB har en omsättning på 1,3 miljarder kronor och cirka 300 medarbetare.

Relaterade artiklar

Till toppen