Unga måste känna sig välkomna

Ett attraktivt företag med nöjda medarbetare ska ha ordentliga rutiner kring semestrar, övertidsersättning och introduktion för nyanställda. Kan andra företag så kan vi, skriver Emma Sjölander som snart är färdigutbildad agrotekniker.

Emma Sjölander, blivande agrotekniker
Emma Sjölander, blivande agrotekniker FOTO: TT

Det här är en personlig krönika. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Våren står åter för dörren efter en lång vinter. Något annat som är i annalkande är slutet på sista terminen som agroteknikerstudent på Biologiska yrkeshögskolan i Skara. Det har varit två fantastiska år med massor av ny kunskap och ett betydligt större kontaktnät. Jag, liksom mina kursare, är alla taggade på att snart få ansluta till de gröna näringarna fullproppade med ny kunskap och inspiration.

När det talas om den unga generationens arbetskraft kan jag ibland uppleva att det knorras lite om en bortskämd generation med låg arbetsmoral. Argument som att ”vi måste bygga robot för de unga vill inte mjölka” eller att ”de unga vill bara köra de stora och högteknologiska maskinerna” är argument som jag ibland har läst eller hört talas om. Det går absolut att tänka på det sättet och jag förstår att det ofta är en kostnadsfråga, men samtidigt kommer det en positiv utveckling av att den unga generationen tar mer plats inom lantbruket.

Det är inte roboten i sig som är åtråvärd, utan snarare den förbättrade ergonomin och arbetsställningen. Det är inte de materiella sakerna på en gård som avgör om det är en attraktiv arbetsplats eller inte, utan snarare arbetsmiljön, kollegorna och gårdens egen framtidstro. En aspekt att ta med är att lantbruken blir allt större och därmed ska ses som företag likt många andra företag som befinner sig utanför de gröna näringarna. Ett attraktivt företag med nöjda medarbetare ska ha ordentliga rutiner kring semestrar, övertidsersättning och introduktion för nyanställda. Kan andra företag så kan vi!

Under hösten och vintern genförde jag ledarskapsutbildningen Lavatars - valda för framtiden tillsammans med LRF. Vi var en stor grupp ungdomar som på ett eller annat sätt är aktiva inom de gröna näringarna. Gruppen bestod av studenter, egenföretagare och anställda. En reflektion från utbildningen är vilken otrolig framtidstro den unga generationen har på lantbruket. Det är väldigt inspirerande att hamna i en grupp som sprudlar av idéer. Dels inom det framtida ledarskapet i de gröna näringarna, dels intresset för framtida teknik och produktionssätt.

Det är viktigt att ge den unga arbetskraften utrymme och att vara lyhörd efter vad de efterfrågar för att lantbruket ska kunna fortsätta att utvecklas. Inom den unga generationen finns det mycket kunskap och vilja att utveckla lantbruket vidare. Den äldre generationen måste vara öppen för detta och ha en kultur som välkomnar den unga generationen och dess idéer. För den unga arbetskraften är framtiden!

Emma Sjölander, blivande agrotekniker

LÄS MER: En gröngölings väg in