Bergs Timber sluter avtal med Burnblock

Bergs Timber blir ensam i Sverige med att tillverka brandskyddsimpregnerat trä med medlet Burnblock.

Burnblock är ett brandskyddsmedel som när det lösts upp av vatten blockerar syretillförseln till det brinnande materialet och på så vis släcker elden.
Burnblock är ett brandskyddsmedel som när det lösts upp av vatten blockerar syretillförseln till det brinnande materialet och på så vis släcker elden. FOTO: MOSTPHOTOS

Bergs Timber har slutit ett avtal med Burnblock om att bli ensamproducent av brandskyddsimpregnerat trä med Burnblocks produkt.

”Vi ser en ökad efterfrågan av brandskyddsimpregnerat trä, och vi vill som ledande producent av träskydd med detta bredda vår produktportfölj”, säger Per-Åke Bergh, marknadschef vid Bergs Timber i ett pressmeddelande.

Nedbrytningsbart brandskyddsmedel

Burnblock är ett patenterat brandskyddsmedel för virkes- och byggnadsindustrin. Det är giftfritt, organiskt och nedbrytbart och det fungerar på alla typer av absorberande material eftersom produkten blockerar syretillgången och förhindrar att elden sprids.

Bergs Timber producerar och säljer sågade och vidareförädlade trävaror. Bolaget driver tre sågverk i Mörlunda, Orrefors och Gransjö samt träskyddsanläggningen Bitus i Nybro.