Man död under röjningsarbete efter stormen

En man klämdes till döds när han jobbade med en traktorgrävare i kommunen Lumparland på Åland. Olyckan skedde när han skulle röja upp efter stormen Alfrida.

Under arbetet med att röja upp efter stormen Alfridas framfart avled en man efter att ha hamnat under en traktorgrävare.
Under arbetet med att röja upp efter stormen Alfridas framfart avled en man efter att ha hamnat under en traktorgrävare. FOTO: MARIE HENNINGSSON

Alfrida krävde sitt första dödsoffer på onsdagskvällen vid 21-tiden i åländska Lumparland, när en privatperson var ute med en traktorgrävare. Av okänd anledning kom fordonet i rullning och när mannen försökte stoppa rullningen hamnade han under traktorgrävaren och klämdes till döds.

Skulle röja upp efter stormen

Han arbetade med att röja upp efter stormen, meddelade poliskommissarie Tommy Thörnroos på en presskonferens som hölls på torsdagsförmiddagen, skriver Ålandstidningen.

Enligt polisen har mannen inte ha arbetat på uppdrag av något företag eller myndighet.

– Huvudsaken med utredningen är dödsorsaksundersökning. Vi misstänker inget brott i det här skedet, säger utredaren Nina Rasmus till Aftonbladet.

LÄS MER: Värst skogsskador befaras i Uppland