Jacobsson Gjörtler lämnar riksdagen

Jonas Jacobsson Gjörtler, Moderaternas gruppledare i miljö- och jordbruksutskottet, kandiderar inte för omval till riksdagen. Det offentliggör han i ett pressmeddelande.

FOTO: RIKSDAGEN

"Jag har varit riksdagsledamot sedan 2010 och i samband med riksdagsvalet nästa år är det dags att göra något annat. Riksdagsuppdraget är fantastiskt på många sätt och jag uppskattar verkligen möjligheten att driva framåtsyftande politik, inte minst i min nuvarande roll som gruppledare i miljö- och jordbruksutskottet. Samtidigt har uppdraget baksidor, främst att det innebär mycket tid borta från familjen. Jag har små barn och vill gärna kunna vara mer närvarande hemma med dem", säger han.

Fler bör in i politiken

Jonas Jacobsson Gjörtler, hemmahörande i Helsingborg, meddelade sitt beslut inför Moderaternas provval till riksdagen i de skånska valkretsarna. Ett annat skäl till att han lämnar riksdagsuppdraget är att ha ser det som ett tillfälligt uppdrag. Fler bör gå in och ut ur politiken och ta med sig erfarenheter från olika håll, anser han.

"Jag fortsätter dock med full kraft fram tills valdagen nästa år och under det kommande året tänker jag göra allt jag kan för att Sverige ska få en ny moderatledd alliansregering", säger Jonas Jacobsson Gjörtler.

Land Lantbruk söker Jonas Jacobsson Gjörtler för en kommentar.