Jaktbrottsmisstänkt vill ha tillbaka sina vapen

Företagsledaren som är misstänkt för jaktbrott vill ha tillbaka sina vapen. I sin överklagan till hovrätten skriver han bland annat att beslaget var en del av en "hetsjakt" mot honom.

Företagsledaren vill ha tillbaka sina vapen som beslagtogs i samband med utredningen om misstanke om jaktbrott. (Arkivbild)
Företagsledaren vill ha tillbaka sina vapen som beslagtogs i samband med utredningen om misstanke om jaktbrott. (Arkivbild) FOTO: ISTOCK

Den kände företagsledaren, med koppling till skogsnäringen, häktades i höstas av Västmanlands tingsrätt. Han misstänktes för jaktbrott, och därför beslagtogs hans vapen. Han blev frisläppt efter en månad, men inväntar fortfarande beslut om åtal ska väckas. Det blir tidigast i sommar, enligt Jaktjournalen.

Tolv sidor lång överklagan

Mannen ansökte hos tingsrätten om att få tillbaka sina vapen, samt en gevärspipa, magasin och ammunition. Men i maj avslogs hans begäran. Tingsrätten hänvisade till att vapendelarna kunde antas vara förverkade på grund av brott och förberedelse till brott, skriver ATL.

Nu har företagsledaren skrivit en tolv sidor lång överklagan till hovrätten, där han återigen begär att beslaget ska upphävas, samt att han vill bli hörd muntligen av hovrätten.

LÄS MER: Företagsledare häktad i jaktbrottshärva

LÄS MER: Rovdjursgift hittat hos häktad i jakthärva