Nya tillbehör för säkrare arbete i skogen

Husqvarna lanserar ett nytt ergonomiskt verktygsbälte som håller ordning på verktygen och ett nytt hörselskydd med bluetooth.

Husqvarna lanserar ett nytt verktygsbälte.
Husqvarna lanserar ett nytt verktygsbälte. FOTO: HUSQVARNA

Husqvarnas lanserar två nya hjälpredor som kan bidra till att göra jobbet i skogen säkrare. Det ena är ett flexibelt och ergonomiskt utformat verktygsbälte och det andra är hörselskydd med bluetooth-funktion.

Flexibelt och ergonomiskt

Verktygsbälten kan bli tunga när man har hängt på allt man behöver. Med Husqvarnas nya sele fördelas vikten, vilket gör bältet ergonomiskt att bära. Bältesspännet är också i en ny design med steglös justering. Det nya verktygsbältet finns i två varianter, en kombination för kvistning och en för fällning.

Plats för kilar

I båda uppsättningarna ingår verktygsbälte, sele, kombihölster med kilficka, universalhållare samt bakstycke och filhållare för filar eller kombiverktyg. I varianten för fällning ingår även en kilficka med plats för flera kilar och i varianten för kvistning ingår ett kombihölster.

Ökar säkerheten

Husqvarnas nya hörselskydd har bluetooth, vilket innebär att man alltid kan vara uppkopplad och nåbar. Enligt Husqvarna är den stora talknappen är enkel att hitta och hantera, även med arbetshandskar på händerna.

Telefon i fickan

Man också strömma musik från telefonen och använda kontrollerna på hörselskyddet medan telefonen ligger kvar i fickan. De nya hörselkåporna är anpassade för Husqvarnas hjälmar och är försedda med TPE-tätningsring.

Läs mer: Extraskydd räddar liv och lem vid vedskott

Så undviker du olyckor med fyrhjulingen

Så förebygger du vedskott