Olofsfors startar starkt med maskinband

Band- och ståltillverkaren Olofsfors har satt nytt produktionsrekord på skogsband. Orsaken är en stark marknad och nya marknadsandelar.

Olofsfors har satt nya produktionsrekord för skogsmaskinband.
Olofsfors har satt nya produktionsrekord för skogsmaskinband. FOTO: OLOFSFORS

Förra året satte Olofsfors AB nytt omsättningsrekord för koncernen med en total omsättning på över 600 miljoner kronor. Nu har det nya året startat starkt med ett produktionsrekord på skogsband där 120 par band tillverkades under en enskild vecka.

– Marknaden är stark just nu och vi tar hela tiden nya marknadsandelar, säger Daniel Domeij, försäljnings- och marknadschef för Olofsfors band i ett pressmeddelande.

Flera nyheter

Olofsfors anger att företaget har förstärkt sitt fokus på produktutveckling och det medför att man har flera nyheter på gång. En av dem är ett nytt länksystem med 37 procent mer att slita på och ökad livslängd.

– Eftersom maskinerna i dag blir större och lastar tyngre är det viktigt att ta fram komponenter som är lätta och skonsamma för maskinen, säger Daniel Domeij.

Skopstål ökar

Enligt Olofsfors har man haft en bra början på året inom alla sina produktområden.

Erik Sollén, försäljnings- och marknadschef för stålprodukter, berättar att skopstålsförsäljningen har ökat med 70 procent jämfört med för fem år sedan.

– Vi har inlett samarbeten med ett antal strategiska kunder och även gjort framsteg inom en för oss prioriterad sektor, gruvindustrin, säger Erik Sollén.

LÄS MER: Skogsbranschen samlas kring ny konceptmaskin