Intressenter till sågen i Kalix

Rolfs såg i Kalix är till salu. Enligt Träkoncernen Setra finns redan intressenter.

Sågen i Kalix ska säljas. Bilden är från ett annat tillfälle.
Sågen i Kalix ska säljas. Bilden är från ett annat tillfälle. FOTO: CARINA S:SON-WIGREN

Vid Rolfs såg arbetar 60-talet anställda med att producera sågade trävaror som konstruktionsvirke, paneler och olika typer av byggprodukter. Nu planerar Träkoncernen Setra att sälja sågen, och enligt Anders Nordmark, platschef på Setra Rolfs Kalix, finns det redan intressenter, meddelar SVT Norrbotten.

– Setras framtidsplaner och tankar kring utveckling gör att verksamheten i Rolfs inte riktigt passar in. Processen har bara startat. I Kalix hoppas vi att den nya ägaren kan nyttja våra fördelar och att det gynnar produktionen, säger Anders Nordmark.

Setra har tidigare sålt enheter som inte har varit direkt kopplade till kärnaffären.

– Det handlar om att välja och välja bort och att prioritera. Vi har en stark finansiell ställning och har skapat en plattform för att kunna utveckla Setra och ta nästa steg. Det här steget ligger helt i linje med Setras övergripande strategi att optimera våra resurser, såsom råvara och produktionskapacitet och ta vara på möjligheterna på marknaden på bästa sätt för att möta kundernas behov och önskemål, säger Hannele Arvonen, Setras vd och koncernchef.

Läs mer: Setra vill sälja såg i Kalix