Skogsentreprenörerna utser ny tillförordnad VD

Bodel Norrby har utsetts som tillförordnad VD för Skogsentreprenörerna.

FOTO: SKOGSENTREPRENÖRERNA/MOSTPHOTOS

I september tillträder Bodel Norrby som tillförordnad VD på Skogsentreprenörerna. Hon kommer från en tjänst på Skogsforsk där hon har arbetat med entreprenad- och entreprenörsfrågor på Skogforsk. Bodel Norrby kommer att dela tiden som tillförordnad VD med uppdrag för Skogssverige.

– Jag tar mig an mitt uppdrag som tf vd för SE med inspiration och allvar, där min viktigaste uppgift blir att upprätthålla verksamheten på den inslagna vägen; mot ett utvidgat ansvarstagande i entreprenörskåren och ett tydliggörande av vår betydelse och potential för svenskt skogsbruk, säger hon i en skriftlig kommentar.

Nya perspektiv

Bodel Norrby träder in som ersättare för Anna Furness, under en tid då hon är sjukskriven. Bernt Hermansson, ordförande för Skogsentreprenörerna, uppger att man är glad att ha hittat en lösning när det gäller att sköta VD-uppdraget.

– Vi ser med spänning fram emot Bodels bidrag i vår verksamhet. Hennes erfarenhet och gedigna kunskap kommer garanterat att ge oss både stabil drift av verksamheten och nya perspektiv att ta in i vår fortsatta utveckling, säger Bernt Hermansson.

LÄS OCKSÅ: Ny kommunikatör till Skogsentreprenörerna