”Utbildade produktionsledare har stora möjligheter att få jobb”

Den nya yrkeshögskoleutbildningen på distans för industriellt träbyggande ska möta behovet av byggbranschens efterfrågan på kompetens inom modernt träbyggande.

Distansutbildningen har sin bas i värmländska Sunne och anordnas i samarbete med träbyggindustrin.
Distansutbildningen har sin bas i värmländska Sunne och anordnas i samarbete med träbyggindustrin.

I början av september startade en ny yrkeshögskoleutbildning för industriellt träbyggande på Sunne Träbyggnadsutbildning. Utbildningen ska ge en heltäckande bild av industriellt träbyggande - från planering till produktion, uppföljning och personalansvar inom industriell byggproduktion i både fabriksmiljö och montagearbetsplats. Eftersom utbildningen hålls på distans är det möjligt att kombinera arbete och studier.

Stora möjligheter till jobb

– De studerande får lära sig hur man bygger med KL-trä, limträ, moduler och prefabelement. Det finns ingen annan utbildning i Sverige som är fokuserad på de moderna träbyggsystemen. Utbildade produktionsledare med dokumenterad kompetens har stora möjligheter att få jobb eller ta nästa steg i karriären, säger Lars Atterfors, ordförande i ledningsgruppen vid Sunne Träbyggnadsutbildning, i ett pressmeddelande.

Samarbete med industrin

Utbildningen anordnas i samarbete med träbyggindustrin.

– Vi ser en stark tillväxt för det industriella träbyggandet i Sverige. Från branschens sida är det oerhört positivt med en utbildning som säkerställer framtida utveckling och kompetensförsörjning, säger Susanne Rudenstam, chef på Sveriges Träbyggnadskansli.

LÄS MER: Limträförsäljningen ökar trots minskat byggande