Acceleratorn Växthuset vann Livsmedelspriset

– Fantastiskt, det här ger oss möjlighet att kommunicera ännu mer, sade Lantmännens forskningsdirektör Mats Larsson när han på fredagsmorgonen kommenterade vinsten av Livsmedelspriset 2019.

Catarina Rolfsdotter-Jansson, moderator under Livsmedelsdagarna, tog upp vinnarna av Livsmedelspriset 2019 på scenen i Tylösand: Jakob Söderström, programansvarig vid Lantmännens Växthus, Lantmännens forskningsdirektör Mats Larsson samt medarbetarna Jakob Lindblad och Emma Nordell.
Catarina Rolfsdotter-Jansson, moderator under Livsmedelsdagarna, tog upp vinnarna av Livsmedelspriset 2019 på scenen i Tylösand: Jakob Söderström, programansvarig vid Lantmännens Växthus, Lantmännens forskningsdirektör Mats Larsson samt medarbetarna Jakob Lindblad och Emma Nordell. FOTO: JOHAN SEDENIUS

Två av medarbetarna vid Lantmännens Växthus var från början inte på plats under Livsmedelsdagarna i Tylösand eftersom de är föräldralediga. Men de ringdes in när det på torsdagskvällen stod klart att deras arbetsplats tilldelats utmärkelsen.

Kopierat koncept

I dag på morgonen stod hela gruppen på den stora scenen i Tylösand, alla iförda Lantmännenkepsar.

– Växthuset startade 2014. Då fanns det inte så många acceleratorer, sade Jakob Lindblad.

– Vi märkte snabbt att konceptet började kopieras. Efter hand har det känts jättebra, tillade Mats Larsson.

Utnyttjar alla resurser

Emma Nordell vid Växthuset beskrev starten av verksamheten som något av en gerillaaktivitet, som med tiden har blivit allt bättre på att utnyttja hela Lantmännenkoncernens resurser.

– Det kan man som entreprenör i sint tur har stor nytta av.

Hållbart är temat

Hon förklarade vidare att det inte finns några projekt som har passerat Växthuset som inte handlar om hållbarhet, det är det alltigenom dominerande temat.

Programansvarige Jakob Söderström berättade att nästa utbildningsomgång i Växthusets regi startar i mitten av oktober. Temat är foder.