C har alltid kämpat för livet utanför större städer

En röst på Centerpartiet kommer att göra det enklare att leva, bo och verka utanför våra större städer. Det har vårt parti alltid kämpat för och kommer fortsatt att göra, skriver Daniel Bäckström (C) i en slutreplik.

En röst på Centerpartiet den 11 september är en röst på att göra det enklare att leva, bo och verka utanför våra större städer, skriver Daniel Bäckström (C).
En röst på Centerpartiet den 11 september är en röst på att göra det enklare att leva, bo och verka utanför våra större städer, skriver Daniel Bäckström (C). FOTO: JOHAN NILSSON/TT

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Såväl Kristdemokraterna som Sverigedemokraterna väljer i sina repliker på vår partiledare Annie Lööfs debattartikel i Land Lantbruk nr 32, att utnyttja utrymmet till att spekulera i Centerpartiets position i regeringsfrågan. Det är tydligt att de nyfunna samarbetspartnerna saknar visioner för landsbygden, jordbruket och våra mindre byar och städer.

Sedan vår debattartikel publicerades har vi presenterat sju vallöften för ett friare, tryggare och tillgängligare Sverige. Det är konkreta reformer som förenklar vardagen, arbetet och livet i hela Sverige. Vi går till val på:

Stärk polisnärvaron i hela landet genom en lokapolismiljard. Vi vill se fler patrullerande poliser, återöppnande av poliskontor och fler mobila polisenheter.

Bättre mobiltäckning genom en mobiltäckningsmiljard riktade till områden där marknaden inte vill investera. Vi vill även satsa på bredband i hela landet.

Förändra strandskyddet och gör det betydligt enklare att bo och bygga på gles- och landsbygd.

Inför gårdsförsäljning, vilket en utredning nyligen föreslog. Sverige är idag den enda landet i EU där gårdsförsäljning av öl och vin inte är tillåtet.

En jämlik vård i hela landet genom att underlätta för mindre vårdcentraler och satsningar på ambulansen.

En fungerande infrastruktur med satsningar på enskilda vägar, tågpendling, snöröjning och vägbelysning.

Bättre laddinfrastruktur utan vita fläckar. Hela Sverige måste kunna vara med i klimatomställningen och elektrifieringen.

Detta, och mycket mer, vill Centerpartiet genomföra under kommande mandatperiod. Förutsättningarna för att driva jordbruk i hela landet behöver förbättras med regelförenklingar, sänkta kostnader och ökade satsningar på forskning och innovation. Livsmedelsförsörjningen är helt grundläggande också får vårt totalförsvar. Vi har under de senaste två decennierna visat att vi kan samarbeta med många olika partier för att åstadkomma bättre förutsättningar för hela landet. En röst på Centerpartiet den 11 september är en röst på att göra det enklare att leva, bo och verka utanför våra större städer. Det har vårt parti alltid kämpat för och kommer fortsatt att göra.

Daniel Bäckström, landsbygdspolitisk talesperson för Centerpartiet

LÄS MER: S riskerar slå ut världens mest hållbara jordbruk

LÄS MER: Stad och land måste hänga ihop