"Det började koka i skallen"

Som ordförande för Sveriges Nötköttsproducenter fick Jan Forssell ta ett antal strider när köttet sattes i skamvrån av klimatskäl. Några av dem berättar han om i Lantbrukspodden.

Jan Forssell, tjuruppfödare i Bjursås och tidigare ordförande i Sveriges Nötköttsproducenter, medverkar i nya avsnittet av Lantbrukspodden. Han intervjuas av Göran Berglund.
Jan Forssell, tjuruppfödare i Bjursås och tidigare ordförande i Sveriges Nötköttsproducenter, medverkar i nya avsnittet av Lantbrukspodden. Han intervjuas av Göran Berglund.

I nya avsnittet av Lantbrukspodden berättar Jan Forssell om hur det började koka i skallen på honom, när han hörde nyheten om att Vasaloppet skulle bli "grönt" och servera vegetarisk lasagne till åkarna.

Jan Forssell var även med om att starta svenskmärkningen av kött.

– Man brukar ju beundra handeln för att den är framåt, men i detta fall gjorde kedjorna en missbedömning. Med tanke på vilken succé märkningen har blivit skulle de garanterat ha velat sitta vid ratten här, konstaterar han.

LÄS MER: Här kan du hitta alla avsnitt av Lantbrukspodden