Ekeberga herrgård utanför Helsingborg ska säljas

Nu är hästgården Ekeberga herrgård utanför Helsingborg till salu. Den som har minst 15 500 000 kronor att lägga får bland annat stallbyggnad, gästhus, ridhus och drygt sju hektar mark.

Bostadsbyggnaden har en boarea på cirka 600 kvadratmeter och byggdes 1865.
Bostadsbyggnaden har en boarea på cirka 600 kvadratmeter och byggdes 1865. FOTO: SKEPPSHOLMEN SOTHEBY'S INTERNATIONAL REALTY

[Bild]

Det är i Påarp i utkanten av Helsingborg som Ekeberga herrgård ligger. Hästgården ska nu säljas och ligger ute för 15 500 000 kronor.  

Bostadsbyggnaden har 10 rum och totalrenoverades mellan åren 2000-2007.

[Bild]

Uppvärmningen av herrgården görs via pelletspanna och solpaneler. Den västra gaveln av bostadsbyggnaden beskrivs ha en separat ingång till två kontorsrum. Mäklaren uppger att dessa kan användas till en mindre verksamhet. 

[Bild]

Hela bostaden beskrivs av mäklaren som öppen och ljus. Ägarna har valt en ljus inredning vid renoveringarna. 

[Bild]

Ytorna på övervåningen beskrivs som sällskapsytor. I anslutning till huvudbyggnaden finns garaget där det finns en gästavdelning på ovanvåningen. 

[Bild]

För de eventuella hästar som kommer att bo på Ekeberga herrgård finns det flera byggnader tillgängliga. I stallbyggnaden finns det enligt mäklaren 20 boxar och ridhuset är 15x37 meter.

[Bild]

På marken finns bland annat trädgård med planteringar, ett poolområde med en 10x5 meter stor pool, gräsmatta, uteplats och en utomhusridbana. Det finns även flera hagar, några av dem belägna i de lummigare delarna av fastigheten. Det finns också en separat tomtplats på andra sidan bilvägen. 

LÄS MER: Populäraste lantbruksfastigheterna i Sverige 2018

LÄS MER: Hästgård med eget poolområde

LÄS MER: Grisgård med plats för 3 500 till salu