Elmia Wood 2021 till Bratteborgs gård

undefined

Det nya avtalet ger Elmia Wood tillgång till ett mässområde, som har allt som behövs för att genomföra en av världens största skogsmässor.
Det nya avtalet ger Elmia Wood tillgång till ett mässområde, som har allt som behövs för att genomföra en av världens största skogsmässor. FOTO: PRESSBILD/VERONIKA LAX

Mässområdet vid Bratteborgs gård har enligt Mattias Pontén en väl tillgodosedd infrastruktur när det gäller in- och utfartsvägar, parkeringsytor, mark för montrar och skog för demonstrationer, liksom servicefunktioner för el, wifi och bredband.

– Vi ser fortsatt en tillväxtpotential för skogsmässorna och vi kommer att satsa på att få ännu fler internationella besökare och utställare till Elmia Wood, 18-21 maj år 2021, säger han i ett pressmeddelande.

Gott om skog

Elmia ska använda drygt 150 hektar skogsmark och öppna ytor för att förnya mässan inför Elmia Wood 2021. Det innebär att det finns gott om avverkningsskog även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö.

Fakta: Elmia Wood

Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2017) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen.

Källa: Elmia AB

Nyheter efter årets mässa

Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor är ännu inte officiellt, men kommer att presenteras efter att Elmia 2019 är genomfört i början av juni.

Läs mer: Elmia Wood ändrar datum - vill inte ha mässkrock