Hallå där, Emilia Astrenius Widerström!

Hallå där, Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen som ha bjudit in till mingel i Almedalen på tisdag - samtidigt som Sverige spelar åttondelsfinal i fotbolls-VM.

FOTO: ANN LINDÉN/BILDBYRÅN

Det krockar ju!

– Ja, jag vet. Det är jättebra att landslaget kommit vidare, men det är inte bra för minglet.

Kommer ni att ha storbildsskärm?

– Ja, jag ska försöka få tag på en och det ser ljust ut.

Vad tänkte du när Sverige besegrade Mexiko?

– Det är självklart kul att landslaget vann. Det var otippat, men jag är egentligen inte så intresserad av fotboll.

Ska ni bära matchtröjor på minglet nu?

– Vi hade tänkt ha tröjorna som LRF Ungdomen i Halland har gjort, med trycket "Miljöviktig verksamhet". De har tagit märkningen för miljöfarligt avfall, en fisk och ett träd i ett varningsmärke, och bytt ut fisken och trädet mot en ko och ett träd. Dem tänkte vi ha - men det kanske får bli matchtröjor i stället.

Hur ser programmet för minglet ut?

– Vi har ordnat en konstrunda i mellangården och så ska LRF Ungdomen Gotland, som vi arrangerar minglet tillsammans med, diskutera hur man kan få in fler unga människor i de gröna näringarna. Vi kommer att ta upp vad som kan göras för att ändra regler kring arvsskifte och ägarskiftesfrågor.

Hur ska ni nu locka människor till minglet?

– Vi får ha en storbildsskärm. Jag ska pejla under dagen om det går att få fram någon och det ser som sagt ljust ut. Fotbollen är något som engagerar människor och ska vi ha en chans att locka många besökare måste vi kunna erbjuda det.

LÄS EMILIAS KRÖNIKA: Undergörare behövs – även i framtiden