Hammar om LULUCF: "Inte klart än"

Det blev stor lättnad bland skogsägarrepresentanter när parlamentets ställningstagande var klart. Men LRF Skogsägarna uppmanar nu regeringen att se till att även de fortsätta förhandlingarna går Sveriges väg.

Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna.
Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna.

Lättnaden var stor på det pågående skogsägartinget i Värö när Lennart Ackzell, internationellt ansvarig på LRF Skogsägarna, berättade om resultatet i EU-parlamentet. Parlamentet röstade ja till det kompromissförslag som svenska företrädare arbetat för.

"Väldigt positivt"

På skogsägartinget deltar representanter från alla skogsägarföreningar och LRF Skogsägarna. Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna, säger till Land Skogsbruk att omröstningen gick åt rätt håll:

– Det är väldigt positivt att förslaget är baxat åt rätt håll. Men det är inte klart än. Nu är det upp till den svenska regeringen att lägga glöd i de kommande förhandlingarna, säger Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna, till Land Skogsbruk.

Fortsatta förhandlingar

Nu väntar trepartssamtal, förhandlingar mellan ministerrådet, kommissionen och parlamentet, och där har den svenska regeringen möjlighet att påverka rådets inställning.