Ikea går med i svenska FSC

Ikea of Sweden går nu med i svenska FSC. Ikea har som mål allt trä företaget använder ska vara antingen FSC-certifierat eller återvunnet.

FOTO: MOSTPHOTOS

Ikea var en gång med och grundade Forest Stewardship Council (FSC). Nu blir de alltså medlemmar också i svenska FSC.

- Att Ikea väljer att bli medlemmar spelar stor roll för Sveriges och världens skogar. Som medlem i FSC får man vara med att utforma våra regelverk och påverka hur vi i framtiden ska bruka våra skogar, säger Lena Dahl verksamhetschef vid Svenska FSC i ett pressmeddelande.

Hållbara källor innan 2020

Ett av Ikea:s hållbarhetsmål är att allt trä ska komma från mer hållbara källor till 2020, det innebär att det antingen ska vara FSC-certifierat eller återvunnet.

Fakta: FSC

Forest Stewardship Council är en global ideell förening som arbetar för ett miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbart skogsbruk, med hjälp av standarder och certifiering.

Systemet är frivilligt, globalt och marknadsdrivet. Medlemmar är bland annat miljöorganisationer, globala företag och skogsägare.

Över 190 miljoner hektar skog i över 80 länder är idag FSC-certifierat. I Sverige är drygt 50 procent av den produktiva skogen FSC-certifierad.

Källa: FSC