Kära bönder i lantbruksradion

Det dags för ett nytt avsnitt av Land Lantbruks webbradio. Följ med under jord när Lyckeby Starch provgräver i potatisfälten, hör vinnaren i Skogslands motorsågstävling – och möt deltagarna i årets upplaga av Bonde söker fru. Lantbrukspoddens nionde avsnitt finns att lyssna på här.

Lagom till att skörden är bärgad drar den populära TV-serien ”Bonde söker fru” igång för åttonde säsongen. I Lantbrukspodden ger några av de deltagande bönderna exklusiva intervjuer om sin jakt på kärlek i programmet.    

Hur går det till när skördeprognosen för stärkelsepotatisen sätts? Vår reporter följer med Henrik Knutsson, odlingsansvarig på Lyckeby Starch ut i fält under en provgrävning i Blekinge. Under sommaren har tidningen Skogsland haft en populär bildtävling med en ny motorsåg i potten. Hör vem som blev den glada vinnaren och hur den segrande bilden arrangerades.

Dessutom: nyheter i korthet och veckans bonde som skördar för fullt – i de skånska äppellundarna.

I vinter kommer Lantbrukspodden att försöka upprepa succén efter mjölkbonden Malin Sundins populära sommarprogram (finns att lyssna på här). Har du en spännande historia att berätta för lyssnarna eller känner du någon som skulle platsa? Maila förslag på vinterpratare till radioredaktionen på:

Extramaterial med bilder från intervjuerna och bilder bakom kulisserna i arbetet med podcasten finns på instagram, sök på Land Lantbruk.

Lyssna på det senaste radioavsnittet