Lämna utrymme för reflektion – trots att arbetet aldrig tar slut

Hösten är här och med den kommer tiden för utvärdering och reflektion över den gångna säsongen, skriver Emma Sjölander.

Att dela erfarenheterna som givits en under den gångna säsongen leder till kompetensutveckling och ledstjärnor inför kommande säsong, skriver Emma Sjölander.
Att dela erfarenheterna som givits en under den gångna säsongen leder till kompetensutveckling och ledstjärnor inför kommande säsong, skriver Emma Sjölander. FOTO: TT

Det här är en personlig krönika. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Traktorer och tröskor har rullat konstant runt om Varaslätten i flera veckor nu. Spannmål och foder inför vintern börjar så småningom fylla på lagren på gårdarna runtomkring. Djuren har flyttats runt på beten och har hållit våra landskap öppna hela sommaren. Träden som växer precis vid åkerkanten i min trädgård börjar sakta anta gula, röda och orangea färger. Hösten är här! Dags för utvärdering och reflektion över den gångna säsongen.

För någon som tidigare stått utanför den svär som är vårt lantbruk kan det vara svårbegripligt att arbetet på en gård aldrig någonsin tar slut. Vi vet att arbetet snarare delas upp i mer och mindre arbetsintensiva perioder under året men trots det alltid är konstant. Hösten är en sådan period som jag tror är ypperlig för att reflektera över den gångna säsongen.

Att finna tid att reflektera över sitt arbete är viktigt och något som egentligen borde göras i alla beslut som fattas under en arbetsdag. Det är bra att reflektera på egen hand för den personliga utvecklingens skull men det är också viktigt att samla den arbetsgrupp som finns runtomkring. Att dela erfarenheterna som givits en under den gångna säsongen leder till kompetensutveckling och ledstjärnor inför kommande säsong. Det är viktigt att gå igenom vad som fungerande men också viktigt att uppdaga vad som inte gjorde det.

Hur gör man då detta på ett bra sätt? På ett företag med många anställda kan det vara svårt att hitta en tid i schemat som passar för alla. Därför är det viktigt att planera in ett möte som alla får information om långt innan. Det är också viktigt att mötes innehåll är förberett så det finns en röd tråd att följa och mötet känns meningsfullt för alla. I en arbetsgrupp på tio personer där alla har varit med om samma händelse kommer det också finnas tio olika uppfattningar om vad som har hänt. Reflektera tillsammans över händelsen och ta med er erfarenhet inför nästa gång ni kommer göra något liknande oavsett om det är att planera en valletablering eller avhorna en kalv.

Denna krönika har i stora drag handlat om att reflektera över arbetsinsatser i efterhand men det är lika viktigt att reflektera över saker i förhand. Vad händer om jag gör så här, vad kan effekten tänkas bli? Oj, så många gånger jag har gjort något på mitt jobb i farten som i efterhand kanske hade behövt mer eftertanke. Det är väldigt lätt hänt, men lyckligtvis har saker och ting en tendens att bli ganska så bra i slutändan ändå.

Emma Sjölander, nybliven agrotekniker

LÄS MER: Emma Sjölander: ”Från skolbänken och ut i arbetslivet”