Lantbrukspodden: Så drevs familjeföretaget vidare i sorgen och saknaden

Under pågående generationsskifte miste Marcus Furusköld sin pappa efter en kort tids sjukdom. I Lantbrukspodden berättar han om resan in i familjeföretaget och om hur han har hanterat den svåra situationen.

Marcus Furusköld är VD för Furab som arbetar med foderlösningar för i första hand lantbruket. I Lantbrukspodden berättar han om resan in i familjeföretaget och hur hanterade sin pappas hastiga bortgång.
Marcus Furusköld är VD för Furab som arbetar med foderlösningar för i första hand lantbruket. I Lantbrukspodden berättar han om resan in i familjeföretaget och hur hanterade sin pappas hastiga bortgång. FOTO: GÖRAN BERGLUND

I början av 2019 växlade far och son VD-skapet för Furab, som sedan mitten av 1960-talet tillverkat foderlösningar för lantbruket. Tanken var att fadern Per-Anders Furusköld skulle vara kvar i verksamheten på obestämd tid. Han höll bland annat i affärerna med sina gamla kunder och logistiken kring transporter.

Men ett år senare visade det sig att fadern vara svårt sjuk och efter ytterligare ett halvår avled han.

Under sorgen och saknaden knöt Marcus Furusköld näven i byxfickan och har nu fullföljt den flytt av företaget till större lokaler som hans pappa visste var på gång men aldrig fick uppleva.

LÄS MER: Här kan du hitta alla avsnitt av Lantbrukspodden