Lokal uppstickare efterlyser fler delägare

Det lokala skogsföretaget Jämtskogsägare i samverkan växer och satsar på att nå fler skogsägare, både de som vill köpa tjänster eller bli delägare i företaget.

Det lokala skogsföretaget Jämtskogsägare i samverkan växer. Företaget vill vara ett alternativ för skogsägare i Jämtland och en oberoende aktör utan koppling till någon industri.
Det lokala skogsföretaget Jämtskogsägare i samverkan växer. Företaget vill vara ett alternativ för skogsägare i Jämtland och en oberoende aktör utan koppling till någon industri. FOTO: MOSTPHOTOS

Jämtskogsägare i samverkan startades 2012 av fem företagare. De ansåg att något var skevt på marknaden och att det behövdes en oberoende kraft med fokus på skogsägarna och skogen.

Företaget erbjuder tjänster som avverkning, markberedning, plantering, röjning och gallring. Det köper även virke.

Verkar i hela Jämtland

Företaget har främst verkat i Västjämtland. Men från och med i år erbjuder det sina tjänster i hela Jämtland.

– Vi vill verkligen göra skillnad för skogsägarna genom att vara en oberoende aktör på marknaden med låga omkostnader och utan koppling till någon industri. Därför är vi väldigt stolta och glada för att vi fått positiv gensvar från skogsägarna, säger Erik Björklund, VD på Jämtskogsägare i samverkan, till webbplatsen Skogssverige.

Söker personal

Företaget expanderar och måste därför utöka personalstyrkan. Just nu arbetar tre inspektorer i verksamheten. På sikt förväntas företaget växa ännu mer.

– I år har vi redan fördubblat volymen och kommer att anställa minst en inspektor till i höst. Målet är att på fem år vara en prisdrivande aktör för alla skogsägare i Jämtland, säger Erik Björklund och berättar att behovet av gallring är extremt stort i Jämtland.

Efterlyser delägare

På sin hemsida efterlyser Jämtskogsägare i samverkan fler delägare. Företaget skriver bland annat: ”Utöver att göra affärer med oss kan du som äger skog i Jämtland också ansöka om att bli delägare. Som delägare kan du tjäna ännu mer på din skog. Förutom att göra bra affärer får du möjlighet att ta del av framtida överskott från företaget”.

LÄS MER: Nedskräpning retar markägare i Jämtland