Nu öppnar heat två av Teknikutmaningen

Den 14 augusti öppnar heat två av Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen. Flera bidrag har redan kommit in under den första omgången men nu finns en ny möjlighet att skicka in.

FOTO: PRIVAT

– Vi fick in flera spännande bidrag i första heatet men vi vill alltid ha in fler bidrag, säger Annika Lindecrantz chefredaktör Land Lantbruk och juryns ordförande.

Teknikutmaningen vill lyfta intresset för smart jordbruksteknik och främja innovationer. Det finns ingen åldersgräns utan tävlingen är öppen för alla åldrar och kan beröra alla områden inom lantbruk, allt från fältteknik till stallinredning. Bidragen som hittills kommit in täcker redan flera områden.

– Det senaste bidraget vi skrev om i tidningen handlade om hur man kan underlätta tömningen av såmaskinen med hjälp av en skruv, att göra den mer ergonomisk och effektiv. Ett annat bidrag har handlat om dränering. Det är kul att det är så brett spann på bidragen.

Vad hoppas du som juryordförande på för bidrag?

– Vi har inte fått in några bidrag som berör djursidan av lantbruket än i år, det är lite synd. Så gärna någon lösning som handlar om det. Sitter du på någon smart upphängning av kalvhinkar, eller någon annan klurig lösning tveka inte – skicka in ditt bidrag!

Det andra heatet pågår från den 14 augusti fram till den 30 september sedan ska juryn sammanträda och gå igenom alla bidrag.

– Det finns gott om tid att skicka in bidrag men det bästa är om du gör det så snart som möjligt. När prispallen är utsedd så presenteras en vinnare senare i höst!

Här anmäler du ditt tävlingsbidrag till Teknikutmaningen 2023

LÄS MER: Alla bidrag i årets upplaga av Teknikutmaningen