Samarbeta med dem som ser landsbygdens behov

Jag hoppas att Centern omvärderar sitt socialistiska vägval och istället söker samarbete med partier som inser landsbygdens behov av vägar, skriver Carl-Wiktor Svensson(KD) i en slutreplik.

Som landsbygdsbo beklagar jag verkligen att Centern under denna mandatperiod valt att ansluta sig till det socialistiska blocket.
Som landsbygdsbo beklagar jag verkligen att Centern under denna mandatperiod valt att ansluta sig till det socialistiska blocket. FOTO: PATRIK C ÖSTERBERG/TT

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Anders Åkesson och Stihna Johansson Evertsson, båda Centern, har i sin replik till mitt debattinlägg om infrastrukturen vänligheten att berätta för mig hur Kristdemokraterna borde driva sin politik. Tack, men jag tror att både gamla centerföreträdare och landsbygdsbor ser hur orimligt det skulle bli med en långsiktig infrastrukturspolitisk inriktning som år efter år ändras av samma riksdag som har röstat igenom den långsiktiga inriktningen till att börja med.

För det är just den långsiktiga invändningen, där höghastighetsbanor tillåts tränga undan grundläggande vägunderhåll och väginvesteringar som min artikel handlar om, och som jag vänder mig emot. Samtidigt vill jag ge Centern en eloge för deras uppriktiga engagemang i vägfrågan. Jag kan till och med tycka att Anders och Stihna är för blygsamma i att lyfta fram hur bra förslag som faktiskt finns i Centerpartiets motion.

Som landsbygdsbo beklagar jag därför verkligen, å landsbygdens både vägnar och vägar, att Centern under denna mandatperiod valt att ansluta sig till det socialistiska blocket. Centerns vänsterkoalition kommer aldrig att förverkliga landsbygdens uppriktiga behov av rejäla infrastrukturssatsningar.

Jag hoppas att Centern omvärderar sitt socialistiska vägval och istället söker samarbete med partier som inser landsbygdens behov av vägar som håller att färdas på. För Sverige är större än storstaden, och kommunerna är större än centralorten. Hela Sverige förtjänar att fungera.

Carl-Wiktor Svensson,

riksdagskandidat Kristdemokraterna, Kalmar län

LÄS MER: Att bygga på åkermark är inte billigt

LÄS MER: Lantbruksväljarna känner sig bortglömda