Två gripna efter olaga intrång på grisgård

Ett 20-tal djurrättsaktivister tog sig in på en grisgård i Kristianstad under onsdagseftermiddagen. Polisen bekräftar att två personer greps på platsen. – Då de var utländska medborgare greps de eftersom det fanns en flyktfara. Men de är nu identifierade och släppta efter förhör, säger Inger Hessbo, inre befäl i Kristianstad.

Grisar utanför Kristianstad fick både oväntat och ovälkommet besök på onsdagseftermiddagen.
Grisar utanför Kristianstad fick både oväntat och ovälkommet besök på onsdagseftermiddagen. FOTO: TAGE PERSSON, LJUSNE/MOSTPHOTOS

Det var vid halvfyratiden på eftermiddagen som aktivisterna tog sig in på grisgården som ligger lite drygt två mil söder om Kristianstad rapporterar Kristianstadsbladet.

Ägaren till gården kontaktade polisen då inkräktarna vägrade lämna området frivilligt. 

– Men när polisen kom till platsen var det lugnt och det var inget bråk, säger Inger Hessbo till Land Lantbruk.

Sände live via Facebook

Under den tid som de befann sig på gården sände djurrättsaktivisterna live över Facebook och i filmerna var de mycket kritiska till hur grisarna behandlades. 

Polisen har upprättat en anmälan om olaga intrång och merparten av aktivisterna fick lämna platsen efter att de legitimerat sig. Två personer frihetsberövades.

Enligt Kristianstadsbladet rör det sig om samma aktivistgrupp som den 2 oktober tog sig in på en kycklinggård utanför Katrineholm. Även då med syfte att livesända och visa hur djuren har det.

LÄS MER: Militant aktivist fick 6 månaders fängelse

LÄS MER: Greenpeace riktade aktion mot klimatsmartaste grisstallet