Varför ställer du ut på skogsmässan?

Drönarpiloten Katrin Magnusson som är en av utställarna på årets Skogselmia.

Katrin Magnusson.
Katrin Magnusson. FOTO: PRIVAT

– Här har vi vår publik! Det är de här människorna som vi vill nå ut till och som vi vill inspirera. Och vi, det är jag och min kollega Annette Eilert. Vi har var sitt företag men vi jobbar alltid tillsammans.

Vad kommer du att göra på mässan?

– Först och främst vill jag inspirera till att fler ska använda sig av ett så bra hjälpmedel som en drönare är. Man kan nästan inte inte ha en drönare. Att kombinera de vyer man får från luften tillsammans med de man får från stövlarna är oslagbar.

Vad gör du med hjälp av drönare?

– Allt! Från foto och film till inspektioner. I mitt företag erbjuder jag dessa tjänster men också föreläsningar, utbildningar och inspiration.

Hur är intresset för drönare?

– Det har ju ökat och det säger jag inte bara för att jag är partisk. Det är så många områden som ha börjat använda sig av drönare - räddningstjänst, jordbruk, skogsbruk. Jag var på en demodag i Västervik och där visades hur många områden som helst där man kan använda sig av drönare. Ett exempel som visades var att man kan ta vattenprover från en sjö. Det kommer bara fler och fler användningsområden.

Vad kommer man att se i er monter?

– Först och främst kommer vi ju att berätta hur vi jobbar och vi kommer att visa bilder och filmer tagna med rönare. Kanske kan vi också skicka upp en drönare, jag vet inte om det finns möjlighet till det.