Vi rapporterar inte om enskilda utspel

Land Lantbruk är en fördjupande medlemstidning som inte tar upp dagsaktuella nyheter eller enskilda politiska utspel. Istället gör vi mer övergripande och förklarande journalistik, svarar Land Lantbruks chefredaktörer.

Land Lantbruks tillförordnade chefredaktör Susanna Lundell.
Land Lantbruks tillförordnade chefredaktör Susanna Lundell. FOTO: SÖREN ANDERSSON

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Svar till Arne Olsson och Mikael Bäckström.

Land Lantbruk är en partipolitiskt obunden tidning. Vår uppgift är att vara objektiva och inte ta partipolitisk ställning, varken på nyhets- eller ledarplats.

Vi är också en fördjupande medlemstidning som inte rapporterar om dagsaktuella nyheter eller enskilda politiska utspel. Istället inriktar vi oss på en mer övergripande och förklarande journalistik, till exempel genom att ta större grepp om viktiga frågor, göra fördjupande politikerintervjuer och analysera partiprogram.

Vi har därför inte rapporterat om KDs eller SDs förslag att ta bort reduktionsplikten. Men inte heller om Centerns enskilda utspel. Däremot kommer vi inom kort ha en fördjupande artikel om just reduktionsplikten.

När Arne Olsson och Mikael Bäckström påstår att Centerpartiets olika förslag fått "massiv uppmärksamhet" i tidningen ser de spöken. Däremot har vi den senaste tiden tagit in ett flertal debattartiklar från Kristdemokraterna.

Redaktionen står för en objektiv bevakning av valrörelsen och en aktiv debatt. Vi kommer inte att ta ställning för något parti, men däremot kommer ledarsidan vara för eller emot olika politiska idéer och förslag, oavsett partifärg.

Susanna Lundell, tf chefredaktör, Land Lantbruk/Skogsbruk

Lena Johansson, politisk chefredaktör, Land Lantbruk/Skogsbruk