Virkesbörsen vill bli skogskompis

Virkesbörsen lanserar ett digitalt hjälpmedel för skogsägare – Skogskompis.

Skogskompis går att nå även från virkesborsen.se och ser ut så här.
Skogskompis går att nå även från virkesborsen.se och ser ut så här. FOTO: SKÄRMDUMP/VIRKESBORSEN.SE

Via en videochatt eller telefon kan skogsägare koppla upp sig och få rådgivning kring skogsbruket.

– Vi ser en efterfrågan av skoglig kompetens hos de svenska skogsägarna. Det kan vara allt från skoglig planering till redovisningsfrågor. På Skogskompis.se kan skogsägare enkelt boka tid för rådgivning när det passar dem. Vi utgår helt från skogsägarens behov när vi lanserar tjänsten och hoppas att den kommer skogsägarna till stor nytta, säger Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen i ett pressmeddelande.

"Stärker lönsamheten"

Virkesbörsen är en digital marknadsplats för virke som startade förra året där tanken är att skogsägare kan ta in anbud på sina gallringar och avverkningar och virkesköpare kan hitta rätt virke av rätt sortiment och sänka sina kostnader.

– Sedan tidigare kan man på Virkesbörsen annonsera ut sitt virke, likt Blocket eller Hemnet, och ta in anbud på virket. Nu kan man som skogsägare dessutom få hjälp med allt runtomkring. Det bidrar till att stärka lönsamheten på gårdsnivå och gynnar dessutom de gröna näringarna mer generellt och omställningen till en bio-ekonomi, säger Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen.

LÄS MER: Virkesbörsen växer – nyrekryterar

Virkesbörsen lanserar ny plattform