Fick sin avslitna arm fastsydd

En man i 30-årsåldern fick armen avsliten i en arbetsplatsolycka på Lantmännens foderfabrik i Falkenberg i onsdags. Tack vare ett snabbt ingripande av kollegorna kunde läkarna på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg sy fast den igen.

En man fick armen avsliten i en olycka på Lantmännens foderfabrik i Falkenberg, men läkarna på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg lyckas sy fast den igen.
En man fick armen avsliten i en olycka på Lantmännens foderfabrik i Falkenberg, men läkarna på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg lyckas sy fast den igen. FOTO: JEPPE GUSTAFSSON/TT

Mannen höll på med att utföra underhåll på en maskin, som producerar djurfoder i Lantmännens foderfabrik, när något gick snett. I samband med arbetet blev hans arm avsliten, skriver Hallands Nyheter.

Lade armen i frysbox

Mannens kollegor på fabriken lade snabbt den kapade armen i en frysbox, vilket gjorde att den kunde sys fast igen vid en operation på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Personal har gjort ett rådigt ingripande för att hjälpa honom. Han är opererad och befinner sig på Sahlgrenska och har varit i kontakt med sin arbetsgivare i dag, säger Peder Karlsson, platschef på Lantmännen lantbruk, till tidningen.

Utredning ska göras

Polisens spärrade av olycksplatsen för att utreda händelsen, senare på torsdagen hävdes avspärrningen. Leverantören har även gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket och Lantmännen kommer också att göra en egen utredning, enligt Peder Karlsson.

LÄS MER: Tio dödsolyckor inom gröna näringar förra året

LÄS MER: Dystra dödssiffror för arbetslivet