Ica hoppar av Vegovision

Nu drar Ica även tillbaka sin medverkan på mässan Vegovision. Skälet är detsamma som när företaget hoppade av Vegomässan: arrangörerna kan inte garantera att alla som jobbar på mässan inte har deltagit i olagliga aktiviteter.

Ica kommer inte att medverka på Vegovision, säger Ola Fernvall, chef för extern kommunikation på Ica. Anledningen är att arrangörerna inte kan garantera att alla som jobbar på mässan inte har deltagit i olagliga aktiviteter.
Ica kommer inte att medverka på Vegovision, säger Ola Fernvall, chef för extern kommunikation på Ica. Anledningen är att arrangörerna inte kan garantera att alla som jobbar på mässan inte har deltagit i olagliga aktiviteter. FOTO: ICA

I förra veckan meddelade Ica att de inte skulle medverka på Vegomässan, som arrangeras av Djurrättsalliansen. Nu kommer livsmedelskedjan inte heller att delta på Djurens rätts mässa Vegovision.

Den ska hållas i början av november, och Ica var med som en av sponsorerna. Nu kliver man av.

– Vi drar oss ur vårt deltagande, eftersom mässorna av många förknippas med negativa och olagliga företeelser, säger Ola Fernvall, chef för extern kommunikation på Ica.

Anledningen till beslutet är enligt Ola Fernvall samma som avgjorde avhoppet från Vegomässan.

– Vi har nu fört dialog med Vegomässan och Vegovision, och de har tydliggjort för oss att de tar avstånd från våld och hot. Men det är svårt eller omöjligt för dem att garantera att alla som jobbar på mässan delar arrangörernas inställning, och att volontärerna inte har deltagit i olagliga aktiviteter. Vi har förståelse för att det är svårt, men har då landat i att vi inte längre vill fortsätta delta i mässorna.

LÄS MER: Ica lämnar Vegomässan 2019

LÄS MER: Axfood är inte med på Vegomässan

LÄS MER: LRF Premium – Vegomässan om kravet på ansvar: ”Orimligt och absurt”