Klart med extra stämma i krisande HK Scan

Det förlusttyngda köttföretaget HK Scan meddelar att en extra bolagsstämma kommer att hållas i Åbo den 30 januari för att välja in nya styrelseledamöter.

Förslaget till extrastämman i slutet av månaden är att styrelsen ska bestå av fem ordinarie ledamöter och två suppleanter.
Förslaget till extrastämman i slutet av månaden är att styrelsen ska bestå av fem ordinarie ledamöter och två suppleanter. FOTO: GÖRAN BERGLUND

Turbulensen har varit stor i företagets ledning och styrelse under de senaste veckorna. I mitten av december lämnade tre personer styrelsen med omedelbar verkan.

VD och ordförande fick sluta

I slutet av november tvingades både VD och styrelseordförande bort från sina poster. Mikko Nikula ersattes som ordförande av Reijo Kiskola. Till ny VD efter Jari Latvanen utsågs Tero Hemmilä.

Förslaget till extrastämman i slutet av månaden är att styrelsen ska bestå av fem ordinarie ledamöter och två suppleanter.

Mer att vänta om föreslagna personer

Reijo Kiskola och svenska Lantmännens VD och koncernchef, Per Olof Nyman, föreslås stanna som ordinarie ledamöter i styrelsen samt Carl-Peter Thorwid som suppleant.

Till nya ordinarie styrelseledamöter föreslås Jari Mäkilä, Harri Suutari and Terhi Tuomi. Till ny suppleant föreslås Ilkka Uusitalo.

Närmare uppgifter om de föreslagna personerna kommer enligt HK Scan att presenteras inom de närmaste dagarna.

LÄS MER: HK Scans största ägare: ”Vi spelar inget maktspel”

LÄS MER: Fortsatt storm- halva styrelsen lämnar HK Scan