Knickers – ett svårt nöt att bräcka

På en farm i Myallup, knappt 14 mil söder om Perth, går en jätte och betar. Knickers är enligt uppgift 194 centimeter hög och har en vikt om 1 400 kilo, vilket kan göra honom till Australiens största stut.

Jämfört med genomsnittsrepresentanten för holsteinboskap, som är rasen han tillhör, sägs han väga dubbelt upp – vilket resulterat i att han fått ett betydligt längre liv än vad hans ägare Geoff Pearson från början tänkt sig.

”Alltid en stut som stod ut”

Knickers kom till farmen som ettåring för sex år sedan, redan då ovanligt praktfull.

– Han var alltid en stut som stod ut, lite större än de andra, säger Geoff Pearson till BBC.

Mr Pearson blev förtjust i storheten han hade i hagen. När många av de andra ungtjurarna skickades till slakt fick Knickers vara kvar. Med tiden växte sig stuten så kolossal att han inte längre gick att sälja. Han passade helt enkelt inte in i slakteriernas produktionskedja.

Som Ferdinand i hagen

Så vid sju års ålder går han fortfarande kvar i sin hage och är mäkta populär bland kompisarna av wagyu-ras. Han är deras store ledare och de följer honom vart han än går, säger Geoff Pearson.

Berömd storhet

Knickers storhet har gjort honom berömd och han har fått uppmärksamhet både i traditionella medier och via sociala medier.

Och så var det då det här med hans namn: Knickers, som ju betyder trosor på engelska.

Geoff Pearson har en enkel förklaring till det udda namnvalet. Som liten, nåja, ung är ett bättre ord, hade Knickers en kompis, av brahman-ras, som hette Bra (vilket betyder behå på engelska) så för att matcha fick Knickers helt enkelt heta Knickers.

LÄS MER: Drömmen är att bli störst i Sverige

LÄS MER: Danniel – kanske världens högsta stut