KrönikaFramtidshopp från söder till norr
Den gamla trotjänaren ärtan är en ljuspunkt i horisonten för de gröna näringarna, skriver Mikael Furu, Macklean.
KrönikaDatorn är bra – men försumma inte djurögat
Dagens teknik är fantastisk och viktig, men precis lika viktigt är att hitta de kor som datorn inte har lyckats fånga upp, skriver Emma Sjölander.
Krönika”Bjud in en yngre kollega att våga ta steget att bli en ung skogsägare”
Skogsägare – finns någon ung skogsintresserad person i din närhet som du kan ringa upp och bjuda in? På så vis kan du stärka och hjälpa någon att våga ta steget till att bli en ung skogsägare, skriver Helena Löthgren.
KrönikaEuropeiska spelregler riskerar stoppa skogens klimatnytta
Skogsindustrin är en cirkulär bransch med stor potential inom digital utveckling. Men jag är orolig för att EU-kommissionen främst ser skogens roll som en kolsänka, skriver Torgny Persson.
Krönika”Slopade höghastighetståg seger för landsbygden”
Någon större nytta för de boende i dessa områden skulle den nu slopade höghastighetssatsningen ändå inte göra, skriver Lars Anders Johansson.
Krönika”Måste tänka smart när ny elteknik byggs i skogen”
Ingen är emot nya elledningar, men gräv i första hand ned dem eller använd annan marksnål teknik, skriver Mats Blomberg.
KrönikaEnda lösningen är höjda matpriser
Vi måste fortsätta stå upp för vikten av att välja svensk mat, även i hårdare tider. Det skriver Palle Borgström.
KrönikaHur kan jag bidra till förändring?
Allt kretsar kring sakfrågor, problem och kortsiktiga åtgärder – lösningarna uteblir. Det skriver Susanne Öberg i valets efterdyningar.
KrönikaLåt oss slippa ogenomtänkta lagar
Vallöften är billiga att utfästa, men det måste bli ett ökat fokus på frivillighet och skogsägarens eget initiativ, skriver Kerstin Dafnäs.
KrönikaInsatserna har ökat i lantbruket
Lantbruket har blivit mer riskfyllt de senaste åren och insatserna har ökat. Kanske är det dags att se över systemet med risk- och vinstfördelning? Det frågar sig Elisabeth Hidén.
KrönikaSvenskt skogsbruk – roten till allt ont?
Brukandet av den svenska skogen tycks för en del vara vår tids största samhällsproblem, skriver Anders Pettersson.
KrönikaLämna utrymme för reflektion – trots att arbetet aldrig tar slut
Hösten är här och med den kommer tiden för utvärdering och reflektion över den gångna säsongen, skriver Emma Sjölander.
KrönikaÖdmjukhet vinner i längden
Det behövs en attitydförändring inom skogen. Vi är alla skyldiga att visa att skogsbruket tar ansvar i stort som smått samt att se till att misstagen minimeras, skriver Marit Bohlin.
KrönikaPlötsligt ville alla vinna landsbygdens väljare
Det går inte längre någon skarp gräns mellan landsbygdens befolkning och städernas. Det enda som förvånar är att det tog så lång tid för partierna att komma fram till detta, skriver Lars Anders Johansson.
KrönikaValdagen startskottet för LRFs arbete
Det finns åtta partier i Sveriges riksdag, men det finns bara ett LRF. Vårt arbete slutar inte 11 september, skriver Palle Borgström.
KrönikaSamtal om skogen sker bäst i skogen
Samtal om skogen sker bäst i skogen. Förståelsen för komplexiteten blir bättre när samtalet sker i rätt miljö, skriver Paul Christensson, LRF Skogsägarna.
KrönikaMer forskning krävs för framtidens klimat
Både industrin och staten måste våga satsa mer på forskning, så att vår förnybara skogsråvara kan bidra med sin fulla potential i klimatomställningen, skriver Torgny Persson.
KrönikaLantbruket måste få klara besked
För att bönder ska vilja och våga satsa på sina lantbruk behövs långsiktighet och enighet. Lantbruket måste få klara besked i valet, skriver Elisabeth Hidén, LRF Ungdomen.
KrönikaFrån skolbänken och ut i arbetslivet
KRÖNIKA. Att jobba inom lantbruk kräver lösningsorientering och väldigt mycket tålamod. Det gäller också att acceptera att vissa moment som i teorin låter enkla tar lång tid i praktiken. , skriver Emma Sjölander, nybliven agrotekniker.
KrönikaViktigt att rösta för skogens skull
KRÖNIKA. Väljarna på landet förväntas känna samhörighet med politiker som tagit en jägarexamen eller kallar landsbygden för hjärtlandet. Men vad är det värt när det kolliderar med löften till andra intressegrupper? Det frågar sig Haidi Andersson.