Mc Donalds i Kanada struntar i vegovåg - serverar bara inhemskt kött

Sugen på vegetarisk burgare på Mc Donalds i Kanada? Då gör du bäst i att leta vidare. Hamburgerrestaurangen tänker bara servera burgare med inhemskt kött.

På Mc Donalds i Sverige kan man hitta både vegetariska och veganska burgare. Arkivbild
På Mc Donalds i Sverige kan man hitta både vegetariska och veganska burgare. Arkivbild FOTO: MOSTPHOTOS

Många restaurangkedjor världen över har lagt till olika vegetariska burgare på sina menyer. Mc Donalds i Kanada är dock ett undantag. Tidigare i veckan gick företaget ut med nyheter om sina hamburgare och meddelade att man inte har några planer på att börja servera en vegetarisk burgare. Man sa också att företagets 1 400 restauranger i Kanada ska fortsätta göra burgare på endast kanadensiskt nötkött, rapporterar ctv news.

Vegetariska alternativ

På företagets hemsida, där de tidigare svarade en kund som undrar varför det inte finns någon vegetarisk burgare på menyn, uppger Mc Donalds att de haft en vegetarisk burgare men att de tog bort den från menyn eftersom den inte var tillräckligt populär.

De skriver vidare att de dock har alternativ som passar vegetarianer, bland annat företagets ”världsberömda” pommes frites samt olika sallader.

Tre miljoner vegetarianer och veganer

Det finns runt tre miljoner vegetarianer och veganer i Kanada, och majoriteten är under 35 år, rapporterade ctv news förra året. För 15 år sedan fanns det 900 000 vegetarianer eller veganer.

Det innebär att nästan 10 procent av landets befolkning nu äter vegetarisk eller vegansk kost. Det är en utveckling som fått allt fler restauranger att fundera på alternativ som passar dessa kunder, skriver ctv news.

Läs mer: Förbjudet att använda kött-ord om vego

Läs mer: Danish Crown tar fram vegoburgare