Nya inslag på Brunnby Lantbrukardagar

Nu drar Brunnby Lantbrukardagar igång för trettonde året i rad. Med 150 utställare och runt 6 000 besökare väntas det bli två späckade dagar.

Nu startar Brunnby lantbrukardagar 2019 och Land Lantbruk är på plats båda dagar.
Nu startar Brunnby lantbrukardagar 2019 och Land Lantbruk är på plats båda dagar. FOTO: KRISTINA HANSÉN

Mässan pågår i Brunnby utanför Västerås den 3-4 juli. Förutom demoodlingar, maskiner och ett välfyllt seminarieprogram riktas särskilt fokus mot markvårdscentrum.

Missa inte

– I markvårdscentrum visas exempel på täckdikning, dikesunderhåll, markpackning och mycket mer. Dit tar man sig genom att hoppa på en vagn märkt Väderstad. Vår traditionsenliga jordbearbetningsdemo får man heller inte missa, säger Camilla Söderberg, projektledare för Brunnby Lantbrukardagar.

Nordin och Yngwe på scen

Under onsdagen talar Christina Nordin, Jordbruksverkets generaldirektör, och Kristina Yngwe (C), ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. En punkt på agendan är hur myndigheter och politik kan få den nationella livsmedelsstrategin att gå från ord till handling.

Fåren intar Brunnby

Ett nytt inslag på mässan är att Svenska dorperföreningen anordnar utställning, fårklippning och auktion av får. Träffen på Brunnby är öppen för alla raser och är ett sätt att inspirera fler att satsa på fårproduktion, enligt arrangörerna.

Träffa Land Lantbruk

Land Lantbruk är på plats hela mässan. Du hittar oss i fält och i LRF Mälardalens monter, nära mässans entré.

LÄS MER: Här är attraktionerna på årets Brunnby-dagar