Pålsjö Gård med 71 boxar i stallen är till salu

Den som haft fullt upp i de 71 boxarna i stallen på dagen kan alltid krypa ned i badkaret av koppar på kvällen. Om man köper Pålsjö Gård utanför Helsingborg, alltså. Den ligger ute till försäljning för 37 500 000 kronor.

FOTO: VALVET

[Bild]

Bredvid Pålsjö skog inbäddat i ett naturreservat ligger Pålsjö Gård, som nu går att köpa för den häst- och verksamhetsintresserade. Huvudbyggnaden har 1,5 plan med källare. Det finns flera uteplatser i olika väderstreck och flera ställen att ställa sin bil. 

[Bild]

Förutom huvudbyggnaden hittas här en butikslokal, två djurstall för hästar, ridhus med vidbyggt djurstall och ett hönshus. 

[Bild]

I huvudbyggnaden finns 13 rum. Golven består bland annat av ölandssten, klinker, furu, ek och vaxad furu. 

[Bild]

I köket finns klinkergolv och granitbänkskiva. I maskinparken finner man även gasspis, fläkt, kyl, frys, diskmaskin och mikrovågsugn. 

[Bild]

På bottenplan finns en toalett och på övre plan två badrum. Dessutom är ett duschrum inhyst på övre plan. Badrummen har klinkergolv, vattenburen golvvärme och kaklade väggar. I ett av dem finns ett badkar i koppar. 

[Bild]

Förutom en paddock finns även ett klubbhus, en loge, en hundrastgård och ett hönshus på ägorna. Marken som gården ligger på är cirka 4,4 hektar stor. Förutom det så arrenderas cirka 30 hektar runtom gården av Helsingborgs kommun och det området är naturreservat. 

[Bild]

Det finns flera stallbyggnader på gården. Ett djurstall för hästar har 13 boxar och en klubblokal. Nästa har en loge och 24 uthyrda boxar. Det ligger även ytterligare 10 boxar där som inte är uthyrda. Ridhuset, för det finns ett sådant också, är 96 gånger 24 meter och inkluderar ett stall med 20 boxar. 

[Bild]

På gården finns även en butikslokal på 60 kvadratmeter med betonggolv och ett 10 kvadratmeter stort kontorsrum. 

[Bild]

På två skiften åkermark som går att förvärva förutom gården föder man för närvarande upp änder. Det finns kräftor i dammarna och en jaktstuga. 

LÄS MER: Maffig hästgård med pool till salu

LÄS MER: Säljer mark men behåller slottet och djuren