Positiva reaktioner på ny landsbygdsminister

I dag, måndag, tillkännagav stadsminister Stefan Löfven vilka politiker som tillträder ministerposterna i landets nya regering. Bland dem fanns flera nya namn, bland annat Jennie Nilsson, landets nya landsbygdsminister.

Åsa Odell, vice ordförande LRF.
Åsa Odell, vice ordförande LRF. FOTO: ANN LINDÉN

Den post som till i dag upptagits av Sven-Erik Bucht (S) från Haparanda tillträds nu av Halländskan Jennie Nilsson (S). Den nytillträdda ministern har suttit som ordförande i näringsutskottet sedan 2014 och är tidigare kommunstyrelseledamot i Hylte kommun.

”Intressant bakgrund från näringsutskottet”

För LRF är Jennie Nilsson relativt okänd men Åsa Odell, vice ordförande på LRF ser positivt på tillträdet.

– Det här är ett relativt okänt namn för oss, men hon verkar ha en intressant bakgrund från näringsutskottet. Bland annat har hon sagt att hon tar över ett av de viktigaste politiska områdena, ett område som det varit alldeles för lite fokus på och att det är något hon vill ändra på. Det är ett arbete som går i linje med vad LRF tycker, och är en uppgift som kommer kräva hårt arbete från henne och hennes medarbetare, säger Åsa Odell och tillägger:

– Det har varit många turer och vi är glada att ha en regering på plats. Nu kan vi äntligen jobba, hela landet behöver det. Vi hoppas få träffa den nya ministern så snart som möjligt för att strata en dialog.

”Riktig landsbygdsbo”

Anders Richardsson, regionordförande LRF Halland, är mycket positiv till valet av landsbygdsminister.

– Jag tycker det är jättekul att det blev Jennie Nilsson, hon är en riktig landsbygdsbo och vi har all rätt att vara positiva. Nu hoppas jag att hon tar tag i livsmedelsstrategin för vi vill se innehållet, säger han.

LÄS MER: Bucht lämnar och Nilsson ersätter som landsbygdsminister

LÄS MER: Jennie Nilsson: ”Samarbete ett plus för näringsfrågor”